Dag 202

      Jag vet att det åter igen gått väldigt lång tid sedan mitt senaste inlägg och jag har tänkt att jag ska slänga upp ett inlägg flera gånger, men det hinns inte riktigt med. 
Eller jo, men jag prioriterar det inte. 
Man ska ju inte ljuga 😅
 
      Hur som helst så känner jag att det är dags för en liten uppdatering, bättre sent än aldrig. 
Och nu känner jag dessutom att jag behöver skriva av mig. 
I mitt senaste inlägg från 25 veckors kontrollen så skrev jag att min barnmorska nämnde att hon hörde "ett litet extra hjärtslag" men att hon skulle följa upp det senare. 
I tisdags var senare och jag hade inte en tanke på att hjärtljuden inte skulle låta normala, men tyvärr så hörde hon fortfarande extra slag. 
Hon förklarade att det inte är någonting att oroa sig för, det kan bero på att hon hör min puls igenom ljudapparaten, att det finns extra tillförsel från navelsträngen eller att hjärtat inte är färdigutvecklat på bebisen. 
   Trots det så ringde hon till specialist mödravården (som jag haft som mål att slippa denna graviditet) för att rådfråga och be någon lyssna och titta mer ordentligt på bebisens hjärta. 
Så efter mitt besök hos henne var det bara att sätta sig i bilen och åka till specialist mödravården då dom bad mig komma inom en timme.
Jag ringde till Nicklas som mötte mig där och han fick hålla mig sällskap, OM dom skulle hitta något fel eller avvikelse så ville jag att han skule få höra det från en läkare och inte från mig.
 
Först tog dom ctg som inte visade några avvikelser. 
Sedan fick vi träffa en läkare som skulle titta på hjärtat och flödet via ultraljud. 
Han kunde däremot se en "mindre avvikelse" och ville att en mer specialiserad läkare skulle göra ett tillväxtultraljud för att dels se om bebis växer som den ska och för att studera hjärtat lite mer. 
   Fick en tid tills dagen efter, alltså i onsdags. 
Träffade då en ny läkare som kändes väldigt noggrann och visade mig vad som är fel på hjärtat och förklarade varför det Förmodligen är så. 
 
Det som är felet är att ungefär vart 10:e hjärtslag slår dubbelt och därefter gör hjärtat en liten paus innan det börjar slå normalt igen.
Typ.
Förmodligen beror det på att hjärtat inte är färdig utvecklat och chansen att det växer bort innan bebisen föds är 90%. 
   Men i min hjärna så finns det fortfarande 10% risk att det inte växer bort.
Jag försöker att lyssna på vad både min barnmorska, den första och sedan den andra läkaren sagt, att jag inte ska oroa mig. 
Men det är inte så lätt när jag tänker på att vår lilla bebis har och kanske föds med ett hjärtfel. 
 
Vet inte varför jag skriver det här inlägget, egentligen
Kanske vill jag kunna gå tillbaka om något år, när lillasyster är äldre och allting är bra och bli påmind om att juste det var ju sådär under graviditeten. 
Eller också för att mina tankar är huller om buller i huvudet just nu och jag behövde få ur mig/skriva av mig.
För även om jag kan prata med mina mamma-kompisar, "vanliga" kompisar och även Kim aka Sushi som också ska få barn nu i Mars så vill jag inte belasta dom eller jag vet inte. 
Som med allting så känner jag inget behov av att prata om det, kanske för att jag inte vill få följdfrågor eller känna att de tänker "jaha, ojdå, vad jobbigt då". Nu menar jag inte att mina vänner brukar ha den inställningen, men jag kan inte riktigt beskriva vad det är jag försöker förklara. 
Men för dem så kommer livet gå på som vanligt och inget mer med det. 
Nu menar inte jag att det är världens grej eftersom att det med all sannolikhet kommer växa bort, men för mig, och Nicklas, så kommer tanken vara med hela tiden. 
Jag kommer överanalysera allt, rör hon sig för lite? Har det blivit ännu mera fel?
Samtidigt som jag ska försöka vara sansad och inte oroa mig.
Men hur lätt är det då? 
Innan dom konstaterat att hjärtat vuxit till sig och felet försvunnit? 
 
   Jag känner att det bara är gnäll nu, så jag vill ändå slänga in några positiva rader! 
För jag är tacksam över hur fort allting gått den här veckan, hur bra bemötta vi blivit och att dom vill följa upp det.
Dom kommande veckorna har jag en tid i veckan för att följa upp utvecklingen och se så att det åtminstone inte går åt fel håll.
 
På tillväxtultraljudet i onsdags uppskattade läkaren dessutom hennes vikt till ca 1350 gram, så hon ligger precis på kurvan i alla fall 💕
Bjuder på fina toalett selfies i vecka 29 då. 
 
 
Publicerat i Allmänt